Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Кожен другий прикарпатець боргує за газ

Переглядів: 422

Найбільше боржників серед жителів Івано-Франківська, Коломиї, Калуша 
На Прикарпатті з початку осені спостерігається непроста ситуація з розрахунками побутових споживачів за природний газ. Боржником є кожен другий споживач енергоресурсу. Лише у грудні понад 60 тис клієнтів ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут» мають протерміновані платежі. Найбільше боржників серед жителів великих міст: Івано-Франківськ, Коломия, Калуш. Загалом населення боргує компанії майже 472 млн гривень, що на 36 млн гривень більше у порівнянні з листопадом.
– На час дії карантину уряд захистив населення від можливого припинення надання комунальних послуг у разі несплати рахунків. Проте деякі споживачі сприйняли цю інформацію хибно, подумавши, що спожиті ресурси можна взагалі не оплачувати, – зазначив Юрій Пилипів, директор ТОВ «Івано-Франківськгаз Збут».
Ситуація з низьким рівнем оплат за блакитне паливо загрожує безперебійності поставок енергоресурсу до помешкань прикарпатців під час холодів. Асоціація постачальників енергоресурсів, в яку входять компанії постачальники газу з усієї країни, озвучила позицію, що різке падіння рівня оплати населенням за спожитий газ поставило на межу колапсу систему газозабезпечення. За інформацією Державної служби статистики України, борг населення за спожитий природний газ і послугу з його доставки на початок жовтня 2020 року перевищив 21,1 млрд гривень.
Варто пам’ятати, що оплатити спожитий газ доведеться у будь-якому разі, а робити це добровільно – дешевше. Стягнення боргу в судовому порядку покладає на споживача ще й додаткові витрати. Адже, окрім основної суми боргу, йому доведеться оплатити судові витрати (від 210 до 2102 гривень), пеню, інфляційні витрати (3% річних), а ще, в разі потреби, і послуги виконавчої служби.  
 

Схожі матеріали за тегами: газ борг

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: