Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Львівські онкологи видалили 47-річній жінці з Прикарпаття 30-кілограмову пухлину

Переглядів: 454

Понад шість годин онкологи Львівського онкологічного регіонального лікувально-діагностичного центру оперували 47-річну жінку з Івано-Франківської області, у якої діагностували рідкісну пухлину черевної порожнини – ліпосаркому. Операція пройшла успішно. У понеділок, 15 лютого, пацієнтку з лікарні виписали додому.

За словами директора Центру Ігоря Ковальчука, два роки тому жінка помітила, що у неї почав різко збільшуватися живіт. Вона вирішила порадитися з сімейним лікарем, а та скерувала її на обстеження. УЗД черевної порожнини, яке зробили у січні 2021 року, показало: у жінки в череві величезна пухлина, пише ZAXID.NET.

«За порадою сімейного лікаря жінка звернулася до хірургів Львівського онкологічного центру. За кілька днів їй провели всі необхідні обстеження та підготували хвору до операції», – повідомив генеральний директор онкоцентру Ігор Ковальчук.

Завідувач відділення абдомінальної хірургії онкоцентру Мирон Огорчак розповів, що жінка звернулася по допомогу до лікарів лише тоді, коли їй вже важко було ходити, дихати, вона не могла їсти.

 «У пацієнтки виявили пухлину заочеревинного простору, яка практично заповнила всю черевну порожнину. Вона стискала органи черевної порожнини. Жінка знала, що у неї є пухлина, але боялася йти до лікарів. Прийшла лише тоді, коли пухлина вже не давала їй нормально жити», – розповів завідувач відділення абдомінальної хірургії Мирон Огорчак.

До складу операційної бригади, окрім Мирона Огорчака, увійшли хірурги Юрій Ковальчук та Петро Гиря, анестезіолог Тетяна Новіцька, анестезистка Ірина Бардашевська, операційна медсестра Ганна Когут.

На початку лютого жінку прооперували. Операція тривала понад шість годин. Під час оперативного втручання хірурги видалили пухлину вагою понад 30 кг.

Гістологічне дослідження пухлини показало, що у пацієнтки була рідкісна пухлина черевної порожнини – ліпосаркома. Завдяки успішно проведеній операції прогноз у пацієнтки, як кажуть лікарі, є добрий, утім жінка має регулярно проходили консультації в онколога. 15 лютого пацієнтку з онкоцентру виписали додому.

Онкологи просять жінок проходити регулярні обстеження і вчасно звертатися по допомогу до лікарів, не доводити до запущених випадків. Адже пухлину на ранніх стадіях легше і видаляти, і лікувати.

 

Схожі матеріали за тегами: Львів онкологи прикарпатка пухлина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: