Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Мазь для передової. В Івано-Франківську фармацевти виготовляють ліки для військових (ФОТО)

Переглядів: 514

Студенти-медики відправляють на фронт ліки, які виготовляють на базі навчально-практичного центру «Фармація».

Про це повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на сайт ІФНМУ.

«Ми дещо втратили навички з виготовлення ліків, але зараз надолужуємо, адже потреба аптечного виготовлення сьогодні зростає», – говорить деканесса фармацевтичного факультету Івано-Франківського національного медичного університету Ірина Федяк.

Викладачка пояснює, що сьогодні для фронту дуже потрібні засоби для лікування підвищеної пітливості та попрілостей, які загоюють рани, та протигрибкові мазі без консервантів, а допомогти в цьому можуть ті, хто вміє виготовити такий продукт і має відповідний дозвіл.

«Аптечна галузь допомагає нашій армії. З початку війни я також долучалася до збору ліків для наших військових, а коли зрозуміла, що ми маємо змогу на базі університету започаткувати таке виготовлення, то вирішила організувати команду фахівців», – розповідає ініціаторка справи пані Ірина.

Процес створення ліків відбувається на базі навчально-практичного центру «Фармація». До справи долучилися працівники центру.

За технологію виготовлення відповідає доцентка кафедри хімії, фармацевтичного аналізу та післядипломної освіти Любов Грицик, яка має і практичний аптечний досвід. Також до команди долучилися працівники центру Дарина Филипчук і Людмила Стецько. Викладач тієї ж кафедри Любомир Гаврищук взявся за виготовлення етикеток, а ще до гурту доєдналася працівниця кафедри в декретній відпустці, мама п'яти дітей і фармацевт-практик за фахом Наталія Гузьо.

«У Франківську є всі необхідні активні фармацевтичні інгредієнти, тож ми закуповуємо необхідні речовини і вже за тиждень маємо партію з кількасот  протигрибкових ліків та крему для швидкого загоювання ран, – розповідає Ірина Федяк. – Відтак передаємо виготовлені ліки волонтерам, а ті доправляють військовим разом з їжею, амуніцією та іншими необхідними засобами».

Найближчим часом викладачі фармфакультету планують долучити до цієї справи студентів та інтернів, а цими днями на фронт відправлять вже другу партію виготовлених власноруч ліків.

«Собівартість однієї позиції пасти Теймурова становить 8 грн 34 коп., а протигрибкової – 14 грн 25 коп. Охочих долучитися фінансово й таким чином розширити виробництво запрошуємо надсилати свої внески на спеціальний рахунок», – йдеться у повідомленні.

ПриватБанк

код 305299

UA233052990000026202695921362

Рахунок отримувача:

26202695921362

РНОКПП отримувача: 2836109664

Призначення платежу: поповнення рахунку ФЕДЯК ІРИНА ОРЕСТІВНА

Схожі матеріали за тегами: Франківськ фармацевти мазь військові

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: