Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Медицина, стан доріг, утилізація ТПВ. Голова Калуської райради ознайомився з проблемами Рожнятівської громади (ФОТО)

Переглядів: 522

Днями голова Калуської районної ради Михайло Лаврів за участі радника голови Віталія Крохти та депутата районної ради Ірини Сагайдак з робочою поїздкою відвідали Рожнятів.

Разом із головою Рожнятівської СТГ Василем Рибчаком обговорили проблеми та інші питання діяльності Рожнятівської громади, повідомляє пресслужба Калуської райради.

Зокрема зупинилися на роботі КНП «Центр первинної медичної допомоги» Рожнятівської селищної ради. За результатами своєї діяльності медичний заклад займає лідируючі позиції в Україні. Тут обслуговуються мешканці Рожнятівської, Перегінської, Дубівської та Спаської громад.

За словами Василя Рибчака, існують проблеми зі сплати за комунальні послуги у деяких населених пунктах, які виникли у зв’язку із переходом сіл в інші громади, а саме: с. Берлоги – у Новицьку громаду, с. Ілемня – у Вигодську громаду, с. Лоп’янка та с. Граб – у Долинську громаду. Саме Рожнятівська громада відчуває велику потребу в комунікації і взаємодії між громадами Калуського району.

Окрема гостра проблема у Рожнятівській громаді – стан доріг. У вирішенні цього питання також є потреба у спільних діях як громад, так і районної ради.

Окрім вищевказаних питань, проблематикою субрегіонального (районного) рівня є питання утилізації твердих побутових відходів, збереження довкілля та екології, реабілітації осіб із обмеженими можливостями, реформи в освіті (діяльність методичних центрів, створення академічних і професійних ліцеїв), здійснення архітектурно-будівельного контролю та дотримання містобудівельних норм та інші питання співіснування і взаємодії громад району.

З огляду на необхідність комунікацій і спільних дій громад доцільне створення консультативно-дорадчого органу при Калуській районній раді за участі керівників громад району.

Схожі матеріали за тегами: Лаврів Рожнятівщина візит

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: