Спеціалісти Калуського міського управління ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання з директорами та медичними працівниками закладів дошкільної освіти з питань впровадження нового «Порядку та норм організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», відповідно до постанови КМ України № 305 від 24.03.2021 року. Захід відбувся на базі закладу дошкільної освіти «Ластівка», повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на управління освіти.
У семінарі взяли участь головний спеціаліст державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області Тетяна Чернієнко, провідний фахівець відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Андрій Дзюбановський.
Учасників семінару ознайомили зі змінами в законодавстві щодо організації харчування в закладах дошкільної освіти, надали рекомендації щодо складання меню у вказаних вище освітніх установах, зважаючи на сучасні вимоги в забезпеченні здорового харчування та дотримання нових норм харчування.
Крім того, наголосили на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог та термінів реалізації готової продукції, наявності необхідної супровідної документації під час отримання, зберігання харчових продуктів та сировини, дотримання технології приготування страв в літній період з метою профілактики харчових отруєнь та токсикоінфекцій в організованих дитячих колективах.