Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Франківщині викрили наркодилерів, які постачали екстазі до західних областей (ФОТО)

Переглядів: 676

Служба безпеки України викрила на Івано-Франківщині організаторів групи, яка займалася лабораторним виготовленням гуртових партій психотропів для продажу.

За один «виробничий» цикл фігуранти виготовляли екстазі та амфетамін на понад мільйон гривень, інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, наркобізнес організували двоє місцевих жителів. Лабораторію для виготовлення психотропних речовин вони облаштували в орендованому будинку на території дачного масиву в Жовківському районі Львівської області. Періодичність «виробництва» залежала від попиту і становила кілька разів на місяць.

Для реалізації готової продукції на території західних регіонів України зловмисники залучили ще двох жителів Прикарпаття і трьох мешканців Львова. Дилери збували товар під час особистих зустрічей з клієнтами, а також через сервіси поштового зв’язку.

Під час спецоперації правоохоронці затримали двох наркокур’єрів відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального Кодексу України під час продажу чергової партії психотропів.

У ході 20 обшуків за місцем «виробництва» і проживання фігурантів у Львівській та Івано-Франківській областях вилучено понад 800 пігулок екстазі, марки «ЛСД», майже 200 грамів амфетаміну, пів кілограма грибів з вмістом психоактивної речовини псилоцибін і майже пів кілограма канабісу. Також виявлено лабораторне обладнання для виготовлення психотропів, чорнові записи та понад 20 тисяч гривень, одержаних злочинним шляхом.

Наразі організаторам наркоугруповання повідомлено про підозри за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності інших учасників групи.

Заходи з викриття і затримання зловмисників проводилися спільно з працівниками відділу детективів слідчого управління та підрозділу з протидії наркозлочинності Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Схожі матеріали за тегами: Франківщина наркодилери екстазі поставки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: