Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Франківщині виявили понад 800 порушень протиепідемічних вимог

Переглядів: 725

З початку травня  в Україні та Прикарпатті відбулось уже декілька етапів  послаблення карантинних обмежень, пов’язаних із недопущення розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Зокрема, з травня в Івано-Франківській області запрацювали агропродовольчі ринки, після тривалої перерви відновили роботу заклади торговельного і побутового обслуговування населення (перукарні, салони краси), об’єкти надання стоматологічної допомоги, гуртової та роздрібної торгівлі непродовольчими товарами; громадського харчування. Запрацював громадський транспорт, відкрилися дошкільні заклади, повідомляє пресслужба Івано-Франківської ОДА.

Однак епідемічна ситуація в області залишається напруженою, а показники захворюваності населення на COVID-19  впродовж останнього тижня мають тенденцію до зростання. Тому надзвичайно важливо забезпечити виконання протиепідемічних правил при послабленні карантинних заходів. Ця відповідальність лежить не лише на громадянах,  але в першу чергу – на суб’єктах господарювання, не залежно від форми власності.

В області з моменту пом’якшення карантинних заходів фахівці Головного  управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області здійснили 1872 моніторингових відвідування об’єктів, зокрема закладів торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, перукарень та салонів краси, закладів громадського харчування й інших.

Під час перевірок виявили 874 порушення, що становить 47%, видано 748  приписів та пропозицій, складено 92 протоколи  про порушення вимог санітарного законодавства і карантинних вимог, направлено 50 інформацій до органів місцевого самоврядування та 5 до органів Національної поліції.

Тому прикарпатцям нагадують, що при подальшому недотриманні простих протиепідемічних та карантинних вимог як громадянами, так і суб’єктами господарювання, пом'якшення карантину буде скасовуватись, а об'єкти торгівлі та надання послуг надалі закриватимуться  на карантин.        

Окрім того, за порушення карантину передбачений чималий штраф:  для громадян - від 17 тис. грн до 34 тис. грн, а для посадових осіб - від 34 тис. грн до 170 тис. грн.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: