Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Івано-Франківщині за півроку стягнули аліменти на користь майже 15 тисяч дітей

Переглядів: 856

За 6 місяців цього року завершено більш як 28 тисяч виконавчих проваджень на суму понад 738 млн грн. З них до Державного бюджету України стягнуто 20 563 222 грн.

Про це на прес-конференції повідомив начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Андрій Гайда, пише «Курс».

Відповідно до судових рішень 8900 мешканців Івано-Франківщини повинні надавати фінансову підтримку на користь власних дітей.

"Загалом за перше півріччя 2018 року було стягнуто більш як 28 млн грн аліментів на користь 14 942 дітей", – відзначив посадовець.

Окрім цього, Гайда розповів про особливості другого пакету законопроектів щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків. Йдеться про введення додаткових фінансових санкцій для тих батьків, які не сплачують аліменти своїй дитині більш як рік – від 20% до 50% від суми боргу, скорочення з 6 до 4 місяців строку заборгованості для використання всіх обмежень першого закону, звільнення дітей від обов’язку утримувати непрацездатних горе-батька або матір у випадку несплати ними аліментів понад 3 роки.

 

Схожі матеріали за тегами: Івано-Франківщина аліменти діти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: