Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Хом’яку встановили сонячні панелі. Туристи зможуть заряджати ґаджети

Переглядів: 645

У рамках проекту «Гора Хом'як – унікальна перлина Українських Карпат» на вершині завершили монтаж сонячних панелей. Вони підсвічуватимуть статую Матері Божої.

Проект реалізують Центр соціальних та ділових ініціатив спільно з Карпатським національним природним парком, повідомляє «Курс».

У серпні на маршруті «Урочище Вередівський – гора Хом’як» встановили 4 навіси від негоди, 7 лавочок, 5 вказівників та 2 інформаційні стенди.

Встановлення сонячних панелей дозволить освітлювати статую Матері Божої у темну пору доби та популяризувати використання відновлюваних джерел енергії на природоохоронних територіях.

«Це було дійсно випробування, оскільки все обладнання було винесене на вершину гори Хом’як вручну монтажниками з компанії Solar Service та працівниками Карпатського національного природного парку, – повідомляють ініціатори. – Зараз відвідувачі можуть відпочити на лавочці, що знаходиться під сонячними панелями, насолодитися краєвидами Українських Карпат, а також підзарядити свої ґаджети через спеціальні USB-порти».

Впровадження цієї ініціативи стало можливим завдяки проекту «Програма екологічних громадських ініціатив для Сходу та Заходу України», що реалізується Фондом розвитку ГО «Західноукраїнський ресурсний центр» спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України, за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.

 

Схожі матеріали за тегами: Хом'як сонячні панелі зарядка гаджети

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: