Радіо КалушFM (050) 66-56-321 (095) 633-12-68 (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті планують розвивати гастрономічний туризм

Переглядів: 213

10 липня пройшов другий у цьому році промозахід, присвячений розвитку гастрономічного туризму на Прикарпатті. Зокрема, відбулись презентації локальних гастрономічних локацій і маршрутів Івано-Франківщини.

Захід організувало управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації з метою розвитку внутрішнього туризму та підтримки місцевих виробників екопродуктів, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Близько 40 осіб (представники туристичного та готельного бізнесу, гіди, журналісти, підприємці та фермери) мали змогу послухати шість презентацій, які підготували представники Верховинського, Городенківського, Долинського, Коломийського, Косівського районів та Яремчанської міської ради.

Зокрема, у програмі були представлені наступні презентації: «Смак Бойківщини», «Зцілення починається з душі», «Смачна Яремчанщина», «Смакуємо на Косівщині», «Гастрономічний туризм на Верховинщині», Ферма «Покутський равлик».

Начальник відділу туризму Віталій Передерко зазначив, що гастрономічні локації і маршрути Івано-Франківщини – недооцінений ресурс внутрішнього та в’їзного туризму. Мандрівники їдуть в різні країни світу не тільки за гарними враженнями від красивої архітектури і прекрасної природи, а й за смаком країн. Україну іноземці, насамперед, знають, як дестинацію борщу і вареників. Проте в етнографічних дослідженнях зафіксовано, що українська кулінарія налічує понад чотири тисячі рецептів різноманітних страв із м’яса (особливо свинини), риби, овочів, яєць, молочних продуктів.

Івано-Франківщина має свою гастрономічну ідентифікацію. Кулінарні традиції Прикарпаття є особливим і унікальним туристичним ресурсом, який за умови ефективної стратегії активізує в’їзний і внутрішній туризм.

79% асоційованих членів ЮНВТО вважають проведення гастрономічних заходів найважливішою складовою туристичного продукту. Саме тому влада приділяє велику увагу розвитку гастрономічних фестивалів. Наразі в області протягом року відбувається 14 таких фестивалів і свят.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття гастрономічний туризм

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: