Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті шахрай створив три інтернет-магазини та видурив у людей понад пів мільйона гривень

Переглядів: 271

Правопорушник за допомогою фейкових інтернет-магазинів техніки привласнив понад пів мільйона гривень громадян. За скоєне чоловікові загрожує до восьми років за ґратами.

Інтернет-шахрайство викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції, інформує «Калуш ФМ».

33-річний житель області створив три фейкових інтернет-магазини, де продавав комп’ютерну техніку та комплектуючі до неї. Головною умовою була передплата, однак, отримавши гроші клієнтів, фігурант не відправляв їм товар.

Встановлено, що у такий спосіб чоловік ошукав щонайменше 50 громадян. За попередніми підрахунками, сума збитків сягає понад пів мільйона гривень.

В оселі фігуранта працівники поліції провели санкціоновані обшуки. Вилучили мобільні телефони, банківські та SIM-картки, які використовувалися у протиправній діяльності. Також під час слідчих дій правоохоронці встановили, що фігурант діяв разом зі спільником.

Зловмиснику оголосили про підозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Вирішується питання щодо оголошення підозри спільнику.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Шахрай інтернет-магазини

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: