Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті суд оштрафував вчительку за підроблений COVID-сертифікат

Переглядів: 470

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок вчительці ліцею №5 за підроблений COVID-сертифікат. Жінці призначили 1 700 грн штрафу.

Освітянка на початку жовтня 2021 року подала свої дані невідомій людині, щоб виготовити підроблений сертифікат про вакцинацію проти COVID-19. Як йдеться у документі, міжнародне свідоцтво про імунізацію жінка отримала, однак у документі була вказана недостовірна інформація щодо отриманої вакцини та закладу, який нібито видав жінці цей сертифікат, інформує Суспільне.

Щоб продовжувати працювати у навчальному закладі, в кінці жовтня вчителька принесла керівництву копію підробленого сертифіката.

9 листопада Коломийський міський центр первинної медико-санітарної допомоги подав інформацію про те, що жінка не вакцинувалася від COVID-19, а у системі Medics не було письмової згоди вчительки на щеплення.

Під час судового засідання прокурор підготував клопотання про розгляд справи у спрощеному порядку без проведення судового розгляду. Обвинувачена подала у суд заяву про «беззаперечне визнання винуватості».

Як йдеться у вироку, суд пом’якшив покарання і ухвалив рішення оштрафувати вчительку через те, що це перше її притягнення до кримінальної відповідальності. Також освітянка щиро розкаювалася у вчиненому, сприяла розкриттю злочину та утримує дитину.

Суд визнав вчительку винною у підробці COVID-сертифіката та призначив їй 1 700 грн штрафу.

 

Схожі матеріали за тегами: Коломия суд вчителька підроблений сертифікат

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: