Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті ветерани АТО/ООС отримають фінансування для своїх бізнес-проєктів

Переглядів: 327

На Івано-Франківщині ветерани АТО/ООС та члени їх сімей отримали дипломи про закінчення курсу «Підприємництво та лідерство» в межах міжнародного проєкту «Норвегія-Україна. Професійна адаптація. Інтеграція в державну систему». Такі безкоштовні навчальні курси перепідготовки проводяться на Прикарпатті вже шостий рік поспіль. Про це повідомили в Мінветеранів.

Мета проєкту – соціалізація  ветеранів та членів їх сімей, їх професійна адаптація та підвищення конкурентоспроможності на ринку праці. На курсі учасників також мотивують зайнятися підприємництвом та відкрити власну справу.

Учасники проєкту  презентували свої бізнес-плани, починаючи від створення іграшок та екосумок і закінчуючи невеликими сонячними електростанціями, кабінетами психологічної допомоги, кав’ярнею та ательє-музеєм. У лютому 2021 року кращі бізнес-проєкти отримають частину стартового капіталу як від донорів, так і від державних установ.

– Ми активно співпрацюємо з координатором проєкту щодо поширення інформації серед ветеранів та залучення їх до навчання на курсах. Навіть якщо з певних причин учасник бойових дій вирішить не займатися бізнесом, то він все одно може опанувати нову для себе професію. Підтримка ветеранів у їх професійному та соціальному житті після повернення з війни – наша відповідальність. Ми робимо все можливе, щоб кожен з них успішно адаптувався до нового етапу свого життя, – зазначив начальник Івано-Франківського відділу Мінветеранів Володимир Веркалець.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: