Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті відремонтують дороги до п’яти паломницьких місць

Переглядів: 392

На Прикарпатті планують відремонтувати дороги до п’яти популярних серед паломників локацій.

Про це в Івано-Франківську під час наради з головами РДА та ТГ повідомив в.о. директора ДП «Дороги Прикарпаття» Роман Сілецький, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Укрінформ.  

«Обговорювали питання з владиками усіх конфесій. Вибрали 5 потужних паломницьких місць, до яких мають бути зроблені добрі проїзні шляхи з капітальних видатків», – зазначив Сілецький.

За його словами, в Івано-Франківській області з держбюджету на ремонт та утримання місцевих доріг у 2022 році скерували майже 580 млн грн, із них 405 млн грн спрямують на капітальні видатки.

Як повідомили у пресслужбі Івано-Франківської ОДА, у переліку доріг, які мають визначальне значення для розвитку релігійного туризму, – дорога Н-10 (Стрий — Мамалига), яка веде до села Гошів Калуського району, де на Ясній Горі розміщений Василіянський монастир та Духовний центр; частина дороги Н-18 (Івано-Франківськ — Тернопіль) до села Погоні, де розміщений монастир Успіння Матері Божої; дорога Р-24 (Татарів – Кам’янець-Подільський), якою їдуть до дерев’яних храмів Верховинського району. Також до цього переліку увійшли дорога Р-38 (Богородчани – Гута), якою можна дістатися до Великого Хрестовоздвиженського Манявського Скиту, та дорога Р-62 (Криворівня – Чернівці), яка потребує ремонту, щоб було зручніше відвідувати старовинні дерев’яні церкви у селах Тюдів та Великий Рожин, а в селі Верхній Ясенів – піднятися до найвисокогірнішого храму.

Відомо, що на Прикарпатті у 2022 році планують відремонтувати близько 50 доріг та передати у державну власність майже 300 км місцевих автошляхів. Торік у державну власність передали 243 км місцевих доріг для їхнього якісного ремонту та обслуговування.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття дороги ремонт паломництво

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: