Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті вироблятимуть сонячні панелі

Переглядів: 1022

Вперше в Україні в нашій області на ДП ВО «Карпати» розпочнуть випуск сонячних панелей із товарним знаком «зроблено в Україні».

Інвестором проекту стане турецько-німецька компанія «Солар Енерджи». Виробничі потужності компанії розташовані у Косово, а центральний офіс – у Туреччині.

Про умови та перспективи майбутньої співпраці йшлося під час зустрічі першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, генерального директора підприємства Дмитра Втерковського та представників «Солар Енерджи» - Федри Іван, Бакі Івана та Оусана Дюрака, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Зазначалося, що на першому етапі виробництва буде створено робочі місця для 60 прикарпатців. Процес роботи в основному буде автоматизованим. Згодом, у рамках збільшення потужностей компанії, там працюватимуть близько 200 осіб. Обсяг інвестицій складе близько трьох мільйонів євро.

Наразі вже підписано протоколи намірів про співпрацю між ДП ВО «Карпати» і  «Солар Енерджи».  Очікується, що випуск продукції буде налагоджено до початку наступного року.

«Ми завжди йдемо назустріч іноземним інвесторам, які створюють нові робочі місця на Прикарпатті та розвивають виробництво новітніх технологій, які користуються неабияким попитом серед споживачів», - зазначила Марія Савка.

Зі свого боку, представники компанії запевнили, що за виробництвом їхніх сонячних панелей – майбутнє, позаяк, окрім виготовлення якісної продукції, проект передбачає бережливе ставлення до навколишнього середовища, адже використовує лише сонячну енергію.  

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття виробництво сонячні панелі

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: