Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області продовжує щоденний моніторинг дотримання протиепідемічних заходів шляхом проведення раптових перевірок на підконтрольних об’єктах.
Про це інформує «Калуш ФМ» з посиланням на ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
Так за останній тиждень, тобто з 8 до 14 листопада (із врахуванням вихідних днів), спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в області здійснили 1480 моніторингових відвідувань (раптові перевірки), виявили 133 порушення (9%), склали 116 протоколів, надали 60 пропозицій.
Щоденно працювало від 22 до 32 робочих груп за участі представників територіальних громад та працівників Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.
Зокрема перевірено:
- закладів громадського харчування – 267, виявлено 17 порушень (6%), складено 13 протоколів, надано 6 пропозицій;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 709, виявлено 87 порушень (12%), складено 80 протоколів, надано 39 пропозицій;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 292, виявлено 14 порушень (5%), складено 11 протоколів, надано 6 пропозицій;
- агропродовольчих ринків – 31 перевірка, виявлено 6 порушень (19%), складено 6 протоколів, надано 1 пропозицію;
- дитячих дошкільних закладів – 24, виявлено 2 порушення (8%), складено 1 протокол, надано 2 пропозиції;
- закладів загальної середньої освіти – 48, виявлено 4 порушення (8%), складено 2 протоколи, надано 4 пропозиції;
- перукарень – 34, виявлено 2 порушення (6%), складено 2 протоколи, надано 1 пропозицію;
- інших закладів (спортзали, фітнес-клуби, аптеки та ін.) – 75, виявлено 1 порушення (1%), складено 1 протокол, надано 1 пропозицію.
«Звертаємо увагу суб’єктів господарювання, краян та гостей області: перервати ланцюг захворюваності можна лише шляхом дотримання протиепідемічних вимог та вакцинації», – йдеться у повідомленні.