Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті збільшилася захворюваність на коронавірус серед дітей

Переглядів: 257

З понеділка, 24 січня, Івано-Франківщина перебуває в «червоній» зоні карантину. Суттєво збільшилась захворюваність серед неповнолітніх. За минулу добу коронавірусом інфікувались 206 дітей, з них 164 – школярі. Про це під час брифінгу щодо поширення коронавірусу повідомив головний санлікар області Руслан Савчук, з посиланням на Ратушу інформує «Калуш ФМ».

Найбільше випадків інфікування серед дітей зафіксували в Івано-Франківському та Коломийському районах.

«Це є соціально активна група. Діти, які ходять в дошкільні навчальні заклади і заклади освіти в цілому, вони потенційно можуть інфікуватись і бути переносниками вірусу. Ми маємо ріст захворюваності всіх вікових груп серед дітей за тиждень у 2,4 рази. Серед школярів – у 2,8 рази, а серед дошкільнят – більше, ніж в 1,1 рази», – повідомив Руслан Савчук.

Для юних пацієнтів в лікарнях Прикарпаття розгорнули 229 ліжок. Станом на сьогодні, завантаженість складає 70%.

Найбільше завантажені такі лікарні: Івано-Франківська обласна клінічна інфекційна лікарня (100%), Коломийська ЦРЛ (80%), Коломийська інфекційна лікарня (66%), Косівська ЦРЛ (64%), Івано-Франківська обласна дитяча клінічна лікарня (70%) та Городенківська ЦРЛ (60%), – сказав головний санлікар області.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття КОВІД діти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: