Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті злодію, який крав арматуру, дали 3,5 роки тюрми

Переглядів: 289

Рогатинський районний суд виніс вирок уродженцю Рогатинщини, який вчинив крадіжку арматури.

Обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимим, останній раз 6 квітня 2021 року вироком Рогатинського районного суду Івано-Франківської області за кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.296 КК України (Хуліганство), вчинив нове умисне кримінальне правопорушення, інформує «Калуш ФМ» зпосиланням на «Галичину».

7 червня 2021 року обвинувачений прийшов до приміщення телятника, що знаходиться у с.Пукові, забрався на його дах, де за допомогою принесеної із собою кувалди пошкодив п’ять армованих плит перекриття будівлі, які під дією сили тяжіння та ударів кувалди впали на поверхню підлоги приміщення телятника.

В подальшому він проник у будівлю телятника, почергово розбив за допомогою кувалди бетон на п’яти пошкоджених плитах та за допомогою принесеної із собою ручної пилки по металу розпиляв шматки арматури.

Відтак в цей же день, підводою, що належить його дідові, він повернувся до приміщення телятника, звідки почергово виніс та завантажив на неї шматки арматури, які є брухтом чорного металу, загальною вагою 250 кг, ринкова вартість якого станом на червень 2021 року становила 1 550 грн та з викраденим майном залишив місце злочину.

Всього у період часу з 7 червня по 15 червня 2021 року обвинувачений, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на таємне заволодіння чужим майном, викрав частинами майно – брухт чорного металу загальною вагою 1 758 кг, чим заподіяв майнову шкоду на загальну суму 10 900 грн.

У судовому засіданні обвинувачений надав показання і у скоєному зізнався. За його словами, арматурру він здавав в пункт прийому металобрухту. За вказаний металобрухт отримав кошти приблизно 10 000 грн, які використав для власних потреб. У вчиненому щиро розкаявся, в ході досудового розслідування активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, частину металобрухту було повернуто потерпілому із пункту прийому металобрухту. Просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки. На підставі ст.71 КК України до покарання, призначеного за цим вироком, частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 6 квітня 2021 року і за сукупністю вироків визначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки та 6 місяців.

Схожі матеріали за тегами: Рогатин суд злодій арматура вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: