Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Рожнятівщині за кошти ЄС планують відновити вузькоколійку

Переглядів: 581

Брошнів-Осадська територіальна громада подала проєкт «Відновлення вузькоколійної залізниці в Карпатах Брошнів-Осада – Осмолода» на  конкурсний відбір проєктів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів, отриманих від ЄC.

Про це повідомив у Фейсбуці ексголова Брошнів-Осадської ОТГ, депутат облради Назарій Іванів.

У Брошнів-Осадській громаді планується реалізація масштабного проєкту з відновлення вузькоколійної залізниці з смт. Брошнів-Осада до с. Осмолода. Попередньо на замовлення Брошнів-Осадської ТГ в рамках угоди про співпрацю  розроблено техніко-економічне обґрунтування спільно з університетом нафти і газу. Проєкт уже включено до Стратегії розвитку громади, Стратегії розвитку Івано-Франківської області, затверджено Урядом до реалізації в складі Державної програми розвитку регіону українських Карпат на 2020-2022 рр., представлено на інвестиційному форумі RE: think. Invest in Ukraine в Маріуполі.

«Реалізація цього масштабного проєкту сприятиме розвитку Рожнятівщини. Відновлення й ефективне функціонування гірських залізниць вузької колії є ще й економічно доцільне. Впровадження такого проєкту не тільки сприятиме розвитку туризму, але й стане основою для планування розвитку інфраструктури, а це відповідно додаткові робочі місця. Також на території краю є значна кількість деревообробних підприємств, отож вузькоколійкою можна буде організовувати перевезення деревини з метою економії коштів та збереження дорожнього покриття», – переконаний Назарій Іванів.

Схожі матеріали за тегами: Рожнятівщина вузьколійка проєкт відновлення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: