Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Рожнятівщині запрацював «Центр Дія» (ФОТО)

Переглядів: 619

У Рожнятівській територіальній громаді відкрили другий в області та останній цьогоріч в Україні «Центр Дія».

У вітальному слові заступник голови обласної державної адміністрації Богдан Футерко сказав: «Облаштування сучасного «Центру Дія» сприятиме якісному наданню адміністративних послуг. Розвиток мережі ЦНАП за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам є важливим інструментом їх підтримки».

Центр надання адміністративних послуг Рожнятівської селищної ради утворено у лютому 2021 року. В центрі працюють: 4 адміністратори, 2 реєстратори та начальник ЦНАП. На сьогодні центром надаються 175 послуг. Центр підключений до мережі «Центрів Дія». У ЦНАПі можна отримати адміністративні і соціальні послуги: зареєструвати нерухомість, бізнес, вирішити земельні питання, оформити субсидію або допомогу при народженні дитини, надання комплексної послуги «єМалятко», з посиланням на Калуську РДА інформує «Калуш ФМ».

Приміщення ЦНАП облаштували за принципом «open space» – це організація простору для обслуговування відвідувачів (відкритий простір). Тут і робочі місця адміністраторів, і комфортні зони для перепочинку, доступ до wi-fi, дитячий куток.

Представник Урядового уповноваженого з прав людей з інвалідністю в Івано-Франківській ОДА Микола Макар звернув увагу, що в центрі адмінпослуг створені належні умови для забезпечення доступності людей з інвалідністю та маломобільних груп населення. Враховані рекомендації щодо дотримання вимог держстандартів (ДБН) для людей з інвалідністю та забезпечення безбар’єрного пересування до соціальної та громадської інфраструктури для всіх суспільних груп.

Довідково. Проєкт «Капітальний ремонт частини приміщення першого поверху адміністративної будівлі за адресою сел. Рожнятів, вул. Шкільна, 1 для влаштування центру надання адміністративних послуг Рожнятівської селищної ради» реалізували за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток мережі центрів надання адміністративних послуг в сумі 851,226 тис. гривень та співфінансування селищного бюджету – 94 тис. гривень.

Схожі матеріали за тегами: Рожнятів «Центр Дія»

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: