Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На що йдуть гроші із депутатського фонду Калуської міськради?

Переглядів: 1313


Журналіст «Калуш ФМ» поцікавилася, на що ж спрямовують депутати кошти зі свого фонду.


Більшість народних обранців відповіли, що «левова» частка іде на лікувальні потреби калушан, зокрема на оперативні втручання, пов'язані з онкологією та іншими недугами.


Саме на ці потреби спрямовували кошти зі свого депутатського фонду Олег Савка, Святослав Федоришин, Василь Фурда, Юрій Тимків, Ігор Скакун, Олег Нижник, Тарас Нижник, Володимир Тимків та інші.


Володимир Тимків також повідомив, що до нього з проханням надати фінансову підтримку на оплату за газ звернулися із церкви на Височанці та костелу св. Валентина. Відповідно він підготував звернення до міського голови про виділення їм по 3 тисячі гривень.


Депутат Михайло Гаврилишин розповів, що вже практично використав всі кошти зі свого фонду, оскільки надав понад 28 тисяч гривень матеріальної допомоги садочку «Ягідка», зокрема на придбання холодильника зі стабілізатором, чотирьох бойлерів та матеріалів для їх встановлення.


- Садочок «Ягідка» на моєму виборчому округу і я є вихованцем цього закладу. Наступного року «Ягідка» відзначає 50-річчя, тож коли керівник садка звернулася до мене з проханням про фінансову підтримку, я не відмовив, - зазначив депутат. – А решту коштів пішло на допомоги на лікування калушан.


Більшість депутатів міськради уже частково розпорядилися своїми коштами, проте окремі ще не виділяли нічого. До прикладу, Ольга Єланіна каже, що не використала ні копійки і ще думає, на що спрямувати кошти.


Секретар міської ради Роман Боднарчук також зазначив, що вся допомога, яка йде з депутатських фондів, фіксується, і є певна процедура їх виділення. Найперше із заявою і підтверджувальними документами до депутата звертається той чи інший калушанин, відтак депутат готує звернення до міського голови з приводу виділення допомоги, і лише тоді, коли міський голова видасть відповідне розпорядження, кошти перераховуються заявнику.


- Протягом січня і лютого із депутатського фонду було перераховано на різні допомоги близько 220 тисяч гривень,- каже Роман Боднарчук. – Зокрема, 24 калушан отримали допомоги на лікування та одна людина допомогу у зв'язку з пожежею. Зазвичай до надання фінансової підтримки підключаються кілька депутатів, виділяючи по 500, 1000 і більше гривень.


При цьому секретар ради пояснив, що оскільки бюджет розрахований на рік, то відповідно і з депутатського фонду щомісяця виділяється приблизно по 100 тисяч гривень. Оскільки заяв від калушан є набагато більше, їх розглядають по мірі надходження. Загалом фонд 36 депутатів становить 1 млн 260 тис. грн.


Варто зазначити, що з цього року передбачений і фонд міського голови, на який закладено 200 тис. гривень.


За словами міського голови Ігоря Матвійчука, зі свого фонду наразі він використав 12 тисяч гривень на преміювання закладів торгівлі і громадського харчування, які перемогли у конкурсі на краще новорічно-різдвяне оформлення.


Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: