Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Верховинщині пройшло «Полонинське літо» (ФОТО)

Переглядів: 590

В урочищі Запідок, що у с. Верхній Ясенів Верховинського району, відбулося народне гуцульське дійство «Полонинське літо», яке є традиційним святом першої полонинської продукції, вшанування праці пастухів, пісень, танців та гуцульських забав.

Захід відбувся у рамках Міжнародного форуму культур Східної та Центральної Європи «VIA CARPATIA».

Участь в урочистому відкритті свята взяли представники влади різних рівнів, народні депутати України, зарубіжні делегації.

Це свято особливе тим, що допомагає зберігати багатовікові традиції й звичаї Гуцульщини. Воно також сприяє розвитку туристичного потенціалу регіону та пропагує автентику мешканців Карпат, яка славиться своєю оригінальністю та неповторністю.

Голова Комітету з питань культури і духовності, співголова оргкомітету Форуму культур «VIA CARPATIA» Микола Княжицький подякував організаторам свята та зазначив, що форум покликаний не лише розкрити різноманіття культури Карпат, але й зібрати разом інтелектуальних лідерів Східної та Центральної Європи.

Захід традиційно розпочався із запалення полонинської ватри.

У ході фестивалю відбулися Гуцульські богатирські ігри, концертна програма за участю творчих колективів з України та зарубіжжя. Присутні мали можливість поласувати традиційними гуцульськими стравами, придбати вироби місцевих народних умільців.

Схожі матеріали за тегами: Верховина Полонинське літо

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: