Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Начальник поліції області вручив франківським журналістам спеціальні жилети (ФОТО)

Переглядів: 710

Майже півсотні журналістів і місцевих мешканців прийшли на зустріч з начальником поліції області Володимиром Голубошом. Темою заходу стала «Відповідальність за перешкоджання журналістській діяльності».

28 березня в громадському ресторані «Urban Space 100» зібралися поліцейські, журналісти і франківці задля того, щоб обговорити ті питання, які стосуються журналістської діяльності. Головний поліцейський Прикарпаття зауважив, що це питання стосується не тільки ЗМІ, а й кожного громадянина. Адже останній повинен чітко знати про перешкоджання журналістській діяльності і що такі дії караються законом. Прикарпатські поліцейські відкриті до діалогу, саме тому, щоб мінімізувати проблемні питання між ЗМІ і поліцією у сфері комунікації вирішили зустрітися, повідомляє сектор комунікації поліції Івано-Франківщини.

Володимир Голубош каже, що проблеми з завершенням досудового розслідування стосовно журналістів є не тільки на Івано-Франківщині, а й в Україні зокрема. Нагадав ті статті, які стосуються журналіста і вручив пам’ятки з витягами із закону. Також поінформував, що з 2013 року в області зареєстровано 12 фактів перешкоджання журналістській діяльності, але всі справи були закриті через відсутність складу злочину.

Начальник поліції області відповів на запитання журналістів і вручив кожній присутній редакції спеціальний жилет з написом «Преса» для того, щоб журналіста можна було ідентифікувати на масових подіях, де велике скупчення громадян. Саме це є важливим моментом, адже не кожен громадянин знає, проти кого вчиняє правопорушення.

 

Схожі матеріали за тегами: Поліція зустріч журналісти жилети

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: