Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Нашого цвіту по всьому світу | КАЛУШПРО

Переглядів: 1450


Артем Чапай – літературний псевдонім Антона Водяного, який народився й виріс в Коломиї. Він письменник, журналіст, перекладач, мандрівник. Після знайомства з гауптвахтою навесні 2001 року за участь в акціях «Україна без Кучми» хлопець покинув навчання в Академії СБУ. Відтак став бакалавром філософії в Києво-Могилянській академії. Півтора року мандрував Америкою, заробляючи фізичною працею, інформує бібліотека.
Книга про цю подорож під назвою «Авантюра» вийшла друком у 2008 році. Друга книжка «Подорож із Мамайотою в пошуках України» стала фіналістом конкурсу «Книга року BBC-2011». Роман Артема Чапая «Червона зона» увійшов у короткий список «Книги року ВВС-2014». У 2015-му вийшла його спільна з Катериною Сергацковою книга репортажів «Війна на три букви».
«Понаїхали» (2015) – третій твір Артема Чапая, який потрапив до короткого списку конкурсу «Книга року BBC». Артем Чапай почав писати «Понаїхали» ще у 2012-му, а наступного року завдяки стипендії Центральноєвропейської ініціативи він отримав можливість безпосереднього спілкування з прототипами героїв, точніше героїнь, майбутньої книги – протягом трьох місяців жив в Італії, досліджуючи побут українських заробітчанок.
На зустрічі автор також розповів про свої подорожі, пригоди та життя за кордоном, де і за яких умов зустрічався з прототипами своїх героїв. Присутні мали можливість задавати йому питання. Він охоче на них відповідав, ділився своїми планами на майбутнє. На завершення бажаючі придбали книги Артема Чапая та отримали автографи.

Вл. інф.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: