Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Невідомий обстріляв з вогнепальної зброї рейдову групу франківського рибпатруля

Переглядів: 698

24 січня близько 23 години невідома особа обстріляла з вогнепальної зброї працівників Івано-Франківського рибпатруля, які на чолі з начальником Управління Держрибагентства в Івано-Франківській області Любомиром Стрембіцьким проводили рибоохоронний рейд на р. Дністер в Тлумацькому районі.

Цей інцидент стався після того, як рибінспектори виявили, що встановленими з човна сітками здійснювався незаконний вилов риби на річці між селами Кутище Тлумацького району та Вістря Монастириського району Тернопільської області, повідомляє Держрибагентство.

При наближенні рибпатрульних порушник, користуючись темрявою, зник. Та незабаром відкрив вогонь з вогнепальної зброї по держінспекторах. Загалом здійснив понад 10 пострілів. На щастя, ніхто не постраждав. На місце події викликали працівників поліції.

Як з'ясувалось, за допомогою 4 сіток загальною довжиною 160 метрів порушнику вдалося незаконно добути 47 штук риб: вирезуб (червонокнижний вид) – 3, підуст – 37, клепець – 5, рибець – 2. Оскільки риба була жива, то її випустили в річку.

Збитки, які вдалось відвернути рибпатрульним, становлять 32 193 грн.

Складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна. Човен та заборонені сітні знаряддя лову вилучено. За фактом нападу на державних інспекторів відкрито кримінальне провадження за ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівників правоохоронного органу). Розпочато слідство.

 

Схожі матеріали за тегами: Рибпатруль порушник стрілянина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: