Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ні візка, ні велосипеда. Аферисти ошукали прикарпатців на 50 тисяч гривень

Переглядів: 975

Правоохоронці Івано-Франківщини звертаються до громадян із проханням бути більш пильними, оскільки випадків шахрайства останнім часом суттєво побільшало. За минулу добу шахраї обдурили громадян приблизно на 50 000 гривень.

13 липня до поліції Івано-Франківська звернулась 32-річна мешканка обласного центру. Потерпіла розповыла, що знайшла в інтернеті оголошення про продаж дитячого візка. Коли жінка зателефонувала за вказаним номером телефону, незнайомець забажав отримати передоплату у сумі близько 26 тисяч гривень. Заявниця погодилась та перерахувала гроші так званому «продавцю». Після цього останній зник зі зв’язку, повідомляє поліція області.

Того ж дня до поліції надійшло ще одне звернення від 26-річного місцевого мешканця. Чоловік розповів, що на одному із Інтернет-сайтів він замовив велосипед. Домовившись про умови покупки та в подальшому пересилки, заявник перерахував шахраю понад 23 тис. гривень, але товар так і не отримав.

За фактом шахрайських дій слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 190 КК України. Санкція статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Поліція закликає громадян при здійсненні покупок через мережу Інтернет домовлятися з продавцем про розрахунок за товар після його отримання і про будь-який факт чи спробу шахрайства повідомляти на лінію «102».

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпатття.аферисти покупки інтернет

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: