Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Операція «Акциз»: прикарпатські поліцейські вилучили нелегальної підакцизної продукції на півтора мільйона гривень

Переглядів: 322

Поліцейські Івано-Франківщини провели ряд перевірок щодо порушень порядку провадження господарської діяльності та правил торгівлі алкогольними і тютюновими виробами. На порушників склали адміністративні протоколи, а нелегальний товар вилучили.

Від початку відпрацювання співробітниками поліції перевірили близько 14 тисяч об’єктів роздрібної торгівлі: ринки, магазини, кіоски і місця стихійної торгівлі, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на поліцію області.

За результатами перевірок задокументували 186 фактів незаконного зберігання та збуту підакцизної продукції, з яких 115 фактів стосується алкогольної продукції, а 71 – тютюнової. На правопорушників нелегального товару склали адміністративні протоколи.

Крім того, правоохоронці задокументували 14 кримінальних правопорушень на території Івано-Франківської області, а саме: 9 – за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та 5 – за ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, що існують у паперовій формі, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

В ході відпрацювань складено 172 адмінматеріали, а саме: 102 факти за ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) КУпАП та 70 – за ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності) КУпАП.

Загальна сума вилученої продукції становить близько півтора мільйона гривень.

Профілактичні відпрацювання з протидії правопорушенням у сфері обігу підакцизних товарів та стихійній торгівлі тривають. 

Схожі матеріали за тегами: Поліція операція Акциз

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: