Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Податківці Івано-Франківщини «взялися» за підприємців туристичної сфери

Переглядів: 871

Причиною стала велика кількість скарг громадян.

З початку року головне управління ДФС в Івано-Франківській області  активізувало роботу щодо дотримання вимог чинного законодавства суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у місцях масового відпочинку громадян. Зокрема, значна увага податківців прикута до найбільш популярних туристичних місць у нашій області – сіл Поляниця, Яблуниця, Татарів, Микуличин та міста Яремче.

Така необхідність виникла через значну кількість звернень громадян до органів ДФС області - майже 60 відсотків від загальної кількості, в яких повідомлялося про випадки відсутності у підприємців відповідних дозвільних документів, продажу фальсифікованої алкогольної продукції, недотримання вимог щодо мінімальних та максимальних роздрібних цін на алкогольні і тютюнові вироби, невидачу споживачам розрахункових документів, неоформлення найманих працівників, виплату заробітної плати «в конвертах» тощо, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Важливим є те, що наявність таких порушень негативно впливає на наповнення державного та місцевих бюджетів за рахунок податкових платежів, таких як єдиний податок, акцизний податок, туристичний збір, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір та ін. Крім того, вживання фальсифікату загрожує здоров’ю туристів, а неофіційна зайнятість – соціальній захищеності найманих працівників.

У зв’язку з цим ГУ ДФС на виконання вимог Податкового кодексу України та доручення Державної фіскальної служби України розпорядчим документом затверджено відповідні заходи. Зокрема, податківці проводять обстеження суб’єктів господарювання, що є власниками (орендарями) баз відпочинку, готелів, санаторіїв-профілакторіїв, пансіонатів, оздоровчих комплексів, дитячих оздоровчих таборів, автокемпінгів, здійснюють турагентську діяльність на території зазначених населених пунктів та місць фактичного розташування господарських об’єктів торгівлі, громадського харчування та послуг. 

Також в ході обстеження податківці проводять індивідуальну роз’яснювальну роботу з підприємцями.  Крім того, здійснюється аналіз діяльності підприємців, їх податкове навантаження та відбір суб’єктів господарювання до подальших фактичних перевірок.

В ГУ ДФС зазначають, що робота в даному напрямку буде продовжуватись і надалі. При цьому наголошується, що метою здійснюваних заходів в жодному випадку не є тиск чи перешкоджання діяльності сумлінних суб’єктів господарювання туристичного регіону, а виявлення недобросовісних підприємців та можливих фактів ухилення від сплати податків.

У випадку виявлення неправомірних чи корупційних дій працівників ДФС, підприємці мають можливість звернутися з відповідною інформацією на «Пульс» ДФС України за номером телефону (0800) 501-007 (напрямок «4»). Крім того, інформацію можна надати відділу внутрішньої безпеки територіальних органів ДФС у Івано-Франківській області за номером телефону (0342) 77-19-07.

Також задля більшої відкритості та прозорості в діяльності фіскальної служби податківці закликають представників громадськості та органів місцевого самоврядування Івано-Франківщини активно долучатись до здійснюваних заходів, адже від їх результативності залежить добробут громадян та розвиток місцевих громад.

 

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: