Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поліцейські вилучили з торгових закладів Прикарпаття понад 200 літрів спиртного без акцизних марок

Переглядів: 312

З 30 жовтня на території Івано-Франківщини розпочались оперативно-профілактичні заходи з протидії правопорушенням у сфері реалізації спиртовмісних та тютюнових виробів.

Від початку відпрацювання співробітники прикарпатської поліції перевірили близько 3 тисяч об’єктів роздрібної торгівлі, зокрема, ринки, магазини, кіоски, місця стихійної торгівлі та інші. За результатами перевірок виявили 55 порушень правил торгівлі алкогольними напоями й тютюновими виробами, інформує "Калуш ФМ" з посиланням на поліцію області.

Вилучили близько 300 пачок цигарок та понад 200 літрів спиртних напоїв з логотипами різних брендів та без марок акцизного податку.

Окрім того, викрито 14 порушень порядку провадження господарської діяльності (ст. 164 Кодексу України про адмінправопорушення).

Відносно продавців торговельних закладів та громадян поліцейські склали 40 адміністративних протоколів за ч. 1 ст. 156 (Порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, пристроями для споживання тютюнових виробів без їх згоряння) та ч. 1 ст. 164 (Порушення порядку провадження господарської діяльності» Кодексу України про адміністративні правопорушення).

За період відпрацювань слідчі розпочали 7 кримінальних проваджень за ст. 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та  ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Профілактичні відпрацювання з протидії правопорушенням у сфері обігу підакцизних товарів та стихійній торгівлі тривають.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: