Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поліція затримала франківця, який стріляв у знайомого (ФОТО)

Переглядів: 453

У рамках досудового розслідування з’ясовуються усі обставини стрілянини, яка мала місце в обласному центрі. Поліцейські оперативно затримали нападника, який вистрілив у знайомого.

30 листопада о 14:15 в Івано-Франківську на вулиці Андрусяка сталася стрілянина, у якій постраждав чоловік. Правоохоронці встановили, що 25-річний франківець перебував на вулиці поблизу власного помешкання, а біля нього зупинився автомобіль, з якого вийшов знайомий. Останній цілеспрямовано підбіг до потерпілого і наніс удар у голову рукояткою зброї. Коли франківець втік на власне подвір’я, то нападник тричі вистрілив услід. У результаті один постріл таки зачепив голову потерпілого, а зловмисник одразу з місця події втік. Потерпілий, будучи при свідомості, зателефонував в поліцію, повідомляє поліція області.

На місце події негайно виїхали екіпажі патрульної поліції, які викликали «швидку» потерпілому. Також за вказаною адресою прибули слідчо-оперативна група, криміналісти й оперативні працівники.

Правоохоронці за допомогою камер відеоспостереження встановили марку автомобіля, на якому втік зловмисник. Тож в області ввели план «Перехоплення», а на виїздах з обласного центру встановили блокпости для оперативного затримання зловмисника. У подальшому з’ясувалося, що автомобілем керував знайомий нападника, який покинув авто і зник у невідомому напрямку.

Поліцейські встановили його особу, поспілкувавшись з потерпілим, а також можливі місця перебування. Його розшукали і затримали ввечері того ж дня у квартирі багатоповерхівки на одній із вулиць Івано-Франківська. Правоохоронці вилучили зброю, яка схожа на травматичну, і направили на експертизу.

Чоловік, який розпочав стрілянину, раніше вчиняв схожий злочин і за цим фактом триває досудове розслідування, а він під заставу вийшов з-під варти. Що стало причиною вчиненого ним правопорушення 30 листопада – встановлюється.

Нападника поліцейські затримали у порядку статті 208 КПК України. Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі. Слідчі з’ясовують всі обставини і невдовзі повідомлять про підозру фігуранту, а суд обере запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

Схожі матеріали за тегами: Франківськ стрілянина зловмисник затримання

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: