У заморожених курячих ніжках, що експортувалися з Республіки Польща до країн-членів ЄС, спеціалісти Держпродспоживслужби виявили сальмонелу.
Про це повідомили у Держпродспоживслужбі Івано-Франківської області, інформує «Калуш ФМ».
Заморожені курячі ніжки переробляли на м'ясо механічного обвалювання (виробник: Cedrob S.A., Ciechanów; відправник: AMP Logistyka Sp. z o.o., Plonsk), а після цього їх надіслали в Україну. М'ясо отримало підприємство у Дніпрі.
Держпродспоживслужба Прикарпаття просить операторів ринку вилучити курячі ніжки з виробництва та обігу, адже встановлено, що воно може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, а також у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
«Шановні споживачі! У разі виявлення в обігу цієї продукції, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до районних, міських управлінь, відділів Головного управління», – закликає Держпродспоживслужба.