Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатець, який убив співмешканця матері, проведе за гратами 8 років

Переглядів: 247

Надвірнянський районний суд виніс вирок прикарпатцю, який убив співмешканця своєї матері.

15 листопада 2020 року обвинувачений протягом дня перебував в гостях у своєї матері, яка проживала у свого співмешканця. Знаходячись у гостях обвинувачений протягом дня вживав спиртні напої, зокрема горілку, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на «Галичину».

Цього ж дня близько 10:00 під час розпивання спиртного між обвинуваченим та співмешканцем відбулася сварка. Під час сварки, перебуваючи в стані алкогольного сп’ніння, обвинувачений вирішив позбавити життя потерпілого.

Він взяв у руки дерев’яну палицю, яка знаходилась у будинку, та наніс нею ряд цілеспрямованих ударів у голову, від яких потерпілий помер на місці. Всього завдав не менше 14 фізичних контактів травмуючим предметом.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 115 КК України при обставинах, викладених в обвинувальному акті, визнав частково. Суду пояснив, що під час розпивання алкогольних напоїв між ним та потерпілим виникла сварка, під час якої той почав ображати його маму. Під час сварки вони встали та стояли один навпроти одного. В цей момент він взяв дерев’яний держак від лопатки, яка стояла біля кухні, та наніс нею один цілеспрямований удар в голову, від якого той впав на землю. Подальші події він добре не пам’ятає, оскільки перебував у стані алкогольного сп’яніння. Пам’ятає, що сидів на підлозі, на землі та по стінах була кров. У вхідні двері та вікна хтось сильно стукав та виламував двері. Він відчинив двері, до хати зайшов чоловік, який побачивши тіло і вибіг з будинку. Він піднявся на горище будинку, де перебував до приїзду поліції.

Також зазначив, що він не мав жодного умислу на вбивство. Під час сварки він рознервувався, тому схопив палицю та наніс потерпілому удар в голову. Інших ударів через стан алкогольного сп’яніння не пам’ятає. У вчиному щиро розкаявся. Просив суд його суворо не карати.

Крім часткового визнання вини обвинуваченим, його винуватість в інкримінованому кримінальному правпорушенні повністю доводиться зібраними по кримінальному провадженню та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України та призначив йому покарання – 8 років позбавлення волі. Строк відбування покарання обвинуваченому рахуватимуть з 16 листопада 2020 року, тобто з часу його фактичного затримання.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпатець вбивство вирок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: