Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатські породіллі знову отримуватимуть «Пакунок малюка»

Переглядів: 389

Уряд затвердив порядок надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги – "Пакунку малюка" за рахунок коштів держбюджету, а також порядок використання коштів на ці цілі.

До переліку дитячих товарів у «Пакунку малюка» входять 35 найменувань. Він надається у пологовому будинку або за місцем проживання/перебування новонародженої дитини не пізніше, ніж через 30 календарних днів з часу її народження, інформує "Калуш ФМ" з посиланням на пресслужбу ОДА.

Одноразова натуральна допомога "Пакунок малюка" надається на дітей, народжених починаючи з 24 жовтня 2020 року.

Отримати його можуть мати, батько, родичі, опікуни, прийомні батьки, батьки-вихователі або патронатний вихователь новонародженої дитини. Якщо на день виписки у пологовому будинку не було пакунків у наявності, мати або інші законні представники мають написати заяву до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення райдержадміністрації чи  територіальної громади (сільської, селищної, міської ради за місцем проживання/перебування).

Якщо дитина народилася вдома або за межами України і мати відмовилася від госпіталізації, "Пакунок малюка" також видається місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення. У разі неотримання "Пакунка малюка" протягом 30 днів з дня народження дитини з незалежних від отримувача причин заявник має право на отримання грошової компенсації.

Зазначимо, що починаючи з 1 липня, при бажанні, можна одразу отримувати грошову компенсацію вартості одноразової натуральної допомоги  за  "Пакунок малюка" тим,  хто не виявив бажання отримати власне сам  "Пакунок малюка" .

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття пакунок малюка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: