Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатський університет – у двадцятці найкращих вишів України

Переглядів: 285

Інформаційний освітній ресурс «Освіта.ua» склав консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2021 року.

У якості вихідних даних для складання консолідованого рейтингу використані найбільш авторитетні серед експертів національні рейтинги навчальних закладів України: ТОП-200 Україна, Scorpus та “Бал ЗНО на контракт”, кожен з яких використовує різні критерії оцінювання вищих навчальних закладів, інформує "Калуш ФМ" посилаючись на "Курс".

Результати консолідованого рейтингу 2021

За результатами Консолідованого рейтингу 2021 року лідером вищої освіти залишається Київський національний університет ім. Шевченка, який очолює перелік найкращих університетів країни вже п’ятий рік поспіль.

Друге місце рейтингу в 2021 році посідає Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут ім. Сікорського», який визнано найкращим технічним університетом.

Третє місце Консолідованого рейтингу цього року обійняв Львівський національний університет ім. Франка.

Четверте та п’яте місця поділили Харківський національний університет ім. Каразіна та Національний університет «Києво-Могилянська академія».

Найкращим медичним закладом освіти України визнано Національний медичний університет ім. Богомольця.

Найкращий педагогічний заклад рейтингу – Тернопільський національний педагогічний університет ім. Гнатюка.

Перелік найкращих аграрних закладів очолив Національний університет біоресурсів і природокористування.

Серед приватних закладів вищої освіти найкращі показники демонструє Український католицький університет.

Найкращим мистецьким закладом України визначено Київський національний університет культури і мистецтв.

Найкращим закладом освіти Західного регіону визнано Львівський національний університет ім. Франка, Південного – Одеський національний університет ім. Мечникова, Північного – Сумський державний університет, Східного – Харківський національний університет ім. Каразіна, Центрального регіону – Донецький національний університет ім. Стуса, який наразі функціонує у Вінниці.

Загалом у ТОП-20 Консолідованого рейтингу представлені університети з десяти міст України: Києва, Харкова, Львова, Одеси, Сум, Вінниці, Дніпра, Чернівців, Івано-Франківська та Тернополя.

Прикарпатський національний університет в підсумку посів 19-те місце серед 20 найкращих вишів України.

Також ПНУ є 10-м у ТОП-10 найкращих класичних університетів України.

Івано-Франківський технічний університет нафти і газу також посів 10-те місце в ТОП-10 найкращих технічних університетів.

А Івано-Франківсьий національний медичний університет став десятим у ТОП-10 найкращих медичних вишів країни.

У консолідованому рейтингу ІФНТУНГ на 43-му місці серед українських вищів, а ІФНМУ – на 29-30-му місці.

Серед ТОП-10 найкращих приватних закладів вищої освіти франківських немає.

Довідково. У рейтингу «Топ-200 Україна», що складається Центром міжнародних проєктів «Євроосвіта», використовувалися відкриті дані прямих вимірів, виставлені на відкритих вебресурсах незалежних національних та міжнародних організацій і установ. Цього року під час формування рейтингової таблиці було враховано тенденції розвитку української та світової освіти, що зазнали змін, у тому числі через вплив пандемії.

Результати «Рейтингу «Scopus» базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються закладом освіти або його педагогічними працівниками у наукових виданнях.

Рейтинг «Бал ЗНО на контракт» містить інформацію про показники середнього бала ЗНО абітурієнтів, яких в 2020 році зараховано до вишів на навчання за контрактом. Зазначений рейтинг фактично визначає лідерів серед закладів освіти, в яких вступники виявили бажання здобувати вищу освіту за власні кошти.

Виходячи з цього, Консолідований рейтинг підсумовує загальні рейтингові місця закладів освіти за версією «Топ-200 Україна», «Scopus» та «Бал ЗНО на контракт».

 

Схожі матеріали за тегами: ПНУ рейтинг Україна

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: