Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатському добровольцю "Правого сектора" присвоїли звання Героя України (ФОТО)

Переглядів: 817

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" учаснику бойових дій у складі добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Дмитру Коцюбайлу, відомому за позивним "Да Вінчі".

Про це повідомляє Офіс Президента, інформує "Калуш ФМ".

Дмитро Коцюбайло – наймолодший командир штурмової роти ДУК «Правий сектор», який перебуває на фронті з початку російсько-української війни. У 2014 році зазнав важкого поранення танковим снарядом у населеному пункті Піски Донецької області. Після одужання через три місяці реабілітації повернувся на фронт, де донині продовжує відстоювати суверенітет і територіальну цілісність України.

«Від імені всього Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» вітаю нашого побратима – командира 1-ї окремої штурмової роти ДУК ПС друга Да Вінчі Дмитра Коцюбайла з найвищою державною нагородою – Герой України! Служіння Нації та боротьба з російським окупантом високо оцінена. Це достойна нагорода, яка підкреслює, що «Правий сектор» не бандформування, як часто шиплять наші недруги і вороги, а структура, яка народжує героїв», –  зазначив командир ДУК ПС Андрій Стемпіцький (Летун) Бліц-Інфо.

Довідково: 

Народився 1 листопада 1995 року у селі Задністрянськ Галицького району Івано-Франківської області.

Середню освіту здобув у Бовшівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Далі продовжив навчання у художньому ліцей в Івано-Франківську.

Від самого початку подій на Майдані взяв активну учать у Революції Гідності.

На фронті від початку російсько-української війни. В 2014 році командував взводом добровольців, в 2015 став командиром роти.

В 2014 році отримав важке поранення танковим снарядом в населеному пункті Піски Донецької області. Після одужання, через 3 місяці реабілітації повернувся на фронт, де до сьогодні продовжує відстоювати інтереси України, звільняти окуповані території та боротися з російськими загарбниками.

Брав участь в операціях по звільненню населених пунктів Карлівка, Піски, Авдіївка, а також в боях під Степанівкою, Савур-Могилою, Старогнатівкою, на позиції «Алмази».

Знищив десятки ворожих опорних пунктів, багато техніки та живої сили в зоні бойових дій в Донецькій області.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: