Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатця, який надсилав гроші суддям, визнали неосудним

Переглядів: 521

Вищий антикорупційний суд застосував примусові заходи медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги до жителя Івано-Франківської області.

Про це повідомила пресслужба суду, пише «Судовий репортер».

Психіатрична експертиза підтвердила, що чоловік діяв у стані неосудності.

Раніше про психіатричну перевірку просила сама прокурор. Вона пояснила, що поведінка підозрюваного під час допиту в НАБУ і в судовому засіданні (зацикленість підозрюваного на подіях 2008 року, затьмарення свідомості, порушення сприйняття, помилки при зазначенні анкетних даних та місця народження), а також спосіб та характер інкримінованих йому злочинів викликають сумніви щодо його осудності.

Експертизу доручали провести Львівській обласній клінічній психіатричній лікарні.

Йдеться про чоловіка, який, оскаржуючи постанови про закриття кримінальних проваджень, надсилав до судів гроші. У лютому 2020 до Коломийського міськрайонного суду надійшли два конверти із клопотаннями і до кожного було додано по 500 доларів. У березні того ж року аналогічний конверт отримав Верховний суд. Судді звернулися до поліції та НАБУ.

На допиті громадянин підтвердив, що надсилав із клопотаннями та скаргами гроші, але вважає, що це не є неправомірною вигодою, бо гроші призначалися за виготовлення судами необхідних йому документів.

У випадку засудження чоловікові загрожувало позбавлення волі на строк до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Раніше вироком Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області від 2008 року чоловіка засудили за привласнення і розтрату чужого майна шляхом зловживання службовим становищем. Будучи інженером Коломийської філії ДП «Івано-Франківськстандартметрологія», чоловік у 2006-2007 роках без відома директора, самовільно без реєстрації проведених робіт у журналі підприємства, проводив повірку лічильників на торгових підприємствах, за що вимагав та отримував від підприємців оплату готівкою, яку привласнював. Суд призначив покарання – 1 рік обмеження волі і заборонив на 2 роки обіймати деякі посади. Верховний та апеляційний суди залишили вирок без змін.

Не погоджуючись із судовими рішеннями, чоловік неодноразово звертався зі скаргами, заявами, зверненнями та клопотаннями до органів державної влади, судових та правоохоронних органів. Зокрема, ініціював два кримінальні провадження проти свого колишнього директора і бухгалтера. У 2020 він оскаржував у суді постанови слідчого поліції про закриття цих кримінальних проваджень.

 

 

Схожі матеріали за тегами: ПрикарпатецЬ гроші суд неосудний

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: