Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Прикарпатцям вже повернули понад 7 мільйонів гривень податкової знижки

Переглядів: 762

Як повідомили в головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області, з початку року з метою отримання податкової знижки 3743 мешканці Прикарпаття подали декларації про майновий стан та доходи.

За результатами перерахунків цим громадянам нараховано до повернення 10,1 млн грн податку на доходи фізичних осіб. На сьогодні прикарпатцям повернуто вже понад 7 млн грн податкової знижки.

Нагадаємо, податкова знижка – це документально підтверджена сума витрат платника податку-резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт чи послуг у резидентів-фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у відповідних випадках.

Зокрема, податкова знижка надається, якщо фізичною особою протягом звітного року понесені витрати, пов’язані зі сплатою за навчання в вітчизняних закладах дошкільної, позашкільної, загальної середньої освіти, в вищих та професійно-технічних навчальних закладах, внески на благодійність, відсотки за іпотечним кредитом, витрати на переобладнання машин під біопаливо, тощо.

Для отримання податкової знижки за результатами 2019 року необхідно подати декларацію про майновий стан і доходи за місцем реєстрації до 31 грудня 2020 року. Податок підлягає поверненню протягом 60 календарних днів з дня подання декларації.

У разі, якщо платник податку до кінця року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступний податковий рік не переноситься.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття податкова знижка повернення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: