Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Просто Марія: на Прикарпатті під час прощі встановили новий рекорд України (фото)

Переглядів: 924

Загалом участь у прощі взяло понад півтисячі прочан, з них – 398 жінок з іменем Марія.

У неділю, 24 червня, у селі Маріямпіль Галицького району відбулась щорічна проща родин до Чудотворного образу Матері Божої. Очолив спільну молитву Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Проща до Матері Божої, прославленої в Маріямпільській Чудотворній іконі, тривала протягом двох днів. ЇЇ програма передбачала як насичену молитовну частину, так і духовно-мистецьку, повідомляє "Фіртка".

Парох храму о. Роман Дзюбак запросив Владику очолити богослужіння. Спільно з присутнім духовенством, Архієрей відслужив Божественну Літургію, під час якої звернувся до учасників прощі з повчальним словом. Так, на думку Митрополита Володимира, ім’я Марія зобов'язує до святості.

«В Україні близько чверть мільйона жінок та дівчат мають ім’я Марія, а тому Україна – таки свята земля!», - переконаний Владика.

Після спільної молитви представники Книги рекордів України зафіксували новий рекорд – «Найбільша кількість жінок одного імені в одній локації». Усі вони попередньо пройшли реєстрацію, маючи при собі документ, який засвідчує їхнє ім'я.

Загалом же у прощі взяли участь вірні з Івано-Франківщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Буковини, Львівщини та гості з Польщі, чиї предки жили в Маріямполі.

Додамо, що минулого року під час щорічної прощі родин до чудотворного образу Матері Божої Маріямпільської зареєструвалися майже двісті жінок, що носять це ім'я.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття Марія рекорд проща

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: