Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ріст захворюваності на COVID-19: на Прикарпатті можуть посилити карантин і призупинити навчання у школах

Переглядів: 466

У випадку подальшого зростання кількості хворих на COVID-19 в області запровадять додаткові протиепідемічні заходи та призупинять навчально-виховний процес.

Про це йдеться на сторінці Івано-Франківської ОДА, інформує «Калуш ФМ».

Вчора, 18 січня, в обласній державній адміністрації під керівництвом голови ОДА Світлани Онищук відбулося позачергове засідання Регіональної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого було прийнято рішення про вжиття заходів щодо запровадження посиленого контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню коронавірусу.

Показник захворюваності на COVID-19 складає 9816,19 на 100 тис. населення. Протягом двох тижнів поточного року спостерігається зростання захворюваності – зареєстровано 5097 випадків захворювання проти 1429 випадків за минулий тиждень, захворюваність зросла у 3,5 рази, зокрема, серед дітей –  у 4,5 рази.

Зростання відмічається у всіх районах області і становить від 160,6% у Коломийському районі до 1100,0% у Верховинському районі.

Вище 50% ріст захворюваності у порівнянні з попереднім тижнем в 54 територіальних громадах, з них – кількість позитивних випадків перевищує 70 випадків за тиждень у 21 територіальній громаді (Івано-Франківський район: Богородчанська, Бурштинська, Івано-Франківська, Рогатинська, Солотвинська, Тисменицька, Тлумацька, Ямницька; Надвірнянський район: Надвірнянська, Пасічнянська, Яремчанська; Косівський район: Косівська, Рожнівська; Калуський: Брошнів-Осадська, Долинська, Калуська; Коломийський район: Городенківська, Коломийська, Нижньовербізька, Отинійська, Снятинська).

«У разі подальшого збільшення рівня захворюваності на гострі респіраторні вірусні захворювання серед дітей дошкільного віку та учнів шкіл буде прийняте рішення про призупинення навчально-виховного процесу. Також буде обмежено проведення розважальних заходів, публічних подій, діяльність закладів громадського харчування», – інформує пресслужба голови ОДА.

 

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття ріст ковід карантинні обмеження

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: