Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Шахрайські схеми: «порятунок» сина від тюрми коштував франківчанці понад 17 тисяч гривень

Переглядів: 1011

Дзвінок до 42-річної франківчанки від невідомого пролунав 25 жовтня в обідню пору. Потерпіла потрапила на гачок аферистів і, повіривши їм, втратила гроші.

На мобільний телефон до заявниці зателефонував невідомий та представився правоохоронцем. Навіть назвав ім’я, а відтак розповів їй про надуманий сюжет злочину: нібито її син вчинив бійку, під час якої постраждав один із учасників конфлікту, який на даний час перебуває в тяжкому стані в реанімації. Аби уникнути відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, чітко вказав суму 17,500 гривень за «послуги». Спантеличина «бідою» жінка, не усвідомлюючи зі страху своїх дій, негайно зібрала всі заощадження, які були вдома, побігла до найближчого терміналу і перерахувала на картку мобільного зв'язку зазначену суму, повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Виконавши всі умови шахраїв, жінка зателефонувала до вже «врятованого» сина, який запевнив, що з ним усе гаразд. Лише тоді потерпіла зрозуміла що її підло обдурили і звернулася за допомогою до поліції.

За даним фактом слідчі розпочали досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре звертаються до усіх громадян з проханням провести застережні бесіди зі своїми батьками або знайомими похилого віку, опираючись на факти шахрайств, про які постійно інформує поліція. Варто наголосити їм, щоб не вступали в діалог із незнайомцями по телефону та особисто спочатку контактували із родичем, який начебто потрапив у біду, або одразу телефонували у поліцію і з’ясовували ситуацію.

Схожі матеріали за тегами: Шахрайство франківчанка перерахувала кошти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: