Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Штаб Євромайдану: солідарність щодо кандидата | КАЛУШ ПРО

Переглядів: 1083

Тож деякі місцеві представники політичних партій повідомляли про те, що ідуть на вибори і представляли своїх кандидатів публічно («УКРОП», «Автомайдан», «Солідарність», «Народний контроль» тощо), хтось просто виконав формальності і подав списки у Калуську ТВК.
Схожа ситуація була і з висунення кандидатів на посаду міського голови. Найбільш публічно і відкрито представив свого кандидата Штаб Євромайдану Калущини, який спеціально до виборів відновив роботу. Спершу узгодженого кандидата від штабу Євромайдану оголосили на вічі, а потім і на прес-конференції для місцевих ЗМІ.
На зустрічі із журналістами говорили ті самі спікери, що й на віче – Євген Гірник, Петро Цюпа та Василь Питлик. Представники Штабу Євромайдану зокрема повідомили, що Ігоря Очкура як кандидата у мери Калуша підтримали демократичні сили Євромайдану.
– Кандидатур на посаду міського голови Калуша серед «майданівців» було достатньо, – запевнив Петро Цюпа. – Але у процесі переговорів більшість поступилася своїми амбіціями. За єдиного кандидата Ігоря Очкура проголосували 23 членів штабу, троє – утрималися.
Петро Цюпа також зауважив, що станом на середину минулого тижня Євромайдан Калущини ще сподівався, що в результаті переговорів із ВО «Свобода» та «Батьківщиною», останні погодяться консолідувати сили і об'єднатися довкола одного кандидата.
Про висуваницю «Батьківщини» Ольгу Сікору говорив й Ігор Очкур, який два роки був її помічником як депутата Верховної Ради від Калуського округу. Він згадував спільну передвиборчу кампанію 2012-го та період Майдану. Мабуть, на час проведення прес-конференції, ймовірність, що Сікора підтримає його, поступившись своїми амбіціями, як той свого часу перед парламентськими виборами, таки була.
Також представників мас-медіа цікавила історія з відкритим листом до Ігоря Очкура від «Української партії». Він був пов'язаний з тим, що Очкур йде самовисуванцем і в той же час є у списку кандидатів партії «Солідарність» до міської ради, за що ТВК могла зняти його з виборів. Ігор Очкур пояснив, що спершу міська організація «Солідарності» на своїх зборах планувала висувати його по одному з округів, та потім були внесені зміни і його прізвища у партійному списку кандидатів до міської ради вже нема.
– Повірте, не тільки представники Української партії вміють читати закон. Вмію читати закон і я, і наші юристи, – зазначив Ігор Очкур. – Рішення про мою участь у виборах до міської ради було змінено, я подякував за довіру. Щоб на перших зборах цього не робити, ми зробили це наступного дня.
Окрім того, Ігор Очкур розповів, що зараз робиться все, щоб не допустити його участі у виборах. Зі його слів, певним людям навіть пропонували гроші, щоб ті брали участь у виборах міського голови, аби розпорошити голоси. Проте кандидат на мера одразу зауважив, що цю інформацію він отримав на рівні чуток. Партії ж, від якої надійшов лист, Очкур порадив «не перейматися тим, як він йде на вибори». Також член «Солідарності» передбачає, що «ще будуть намагання вставити палки в колеса». Тому він про всяк випадок вирішив повідомити громадськості, що «ввечері не гуляє на кар'єрі, з автомобілем та здоров'ям у нього все в порядку і він не збирається захворіти», що слід розцінювати або як тонкий популізм, або як убезпечення себе від майбутніх можливих спроб конкурентів вплинути на його бажання стати мером.
Вл. інф.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: