Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ситуація з COVID-19 в області трохи стабілізувалася: добова захворюваність знизилась удвічі, але летальність висока

Переглядів: 316

Вчора, 26 листопада, за участю голови облдержадміністрації Світлани Онищук,  генерального  директора  ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ  МОЗ», головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука та т.в.о генерального директора КНП «Обласна клінічна інфекційна лікарня»  Миколи Стовбана  відбувся брифінг щодо ситуації із захворюваністю на  COVID-19.

За словами головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука, ситуація з COVID-19 в області  дещо стабілізувалася. Проте, щодня фіксується велика кількість летальних випадків. Так, за минулу добу виявлено 313 лабораторно підтверджених нових випадків COVID-19 та зафіксовано 19 летальних випадків. Найбільше лабораторно підтверджених випадків  зареєстровано в Івано-Франківському  та Калуському  районах, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

«Дійсно  зараз спостерігається  зниження захворюваності на COVID-19. Добова захворюваність знизилась  у два рази. Так, минулої доби зафіксовано 313 лабораторно підтверджених випадків, а от попередньої – 634. Вакцинованих серед хворих - 39», – зазначив Руслан Савчук.

Як зазначив головний державний санітарний лікар області, якщо  в області й надалі буде спостерігатися тенденція до зниження захворюваності, то область найближчим часом вийде з «червоної» зони. Проте, не варто розслаблятися й ігнорувати карантинні обмеження, які діють на території області.

Крім того,  фахівець зауважив, що зараз в області спостерігається зниження захворюваності на коронавірусну інфекцію й серед дітей.

«Варто зазначити, що спостерігається тижневе зниження захворюваності серед дітей. Так, захворюваність серед школярів знизилась на 17,9%. Також  менше захворіло і дошкільнят», – поінформував Руслан Савчук

Також  Руслан Савчук зауважив, що людям, які ще не вакцинувалися проти COVID-19  потрібно прискорити процес вакцинації. Адже зараз у МОЗ розглядаються обмеження такі самі, як у «червоній» зоні для не вакцинованих осіб, які будуть діяти як у «жовтій», так і «помаранчевій» зоні карантинних обмежень.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття ковід ситуація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: