Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Три медичні заклади Прикарпаття отримали на первинку від Національної служби здоров’я понад 3 млн грн

Переглядів: 874

В облдержадміністрації відбулося засідання медичної колегії за підсумками роботи галузі охорони здоров’я області за І півріччя 2018 року, в якій взяли участь головні лікарі центральних районних і міських лікарень, керівники обласних закладів охорони здоров’я та центрів первинної медико-санітарної допомоги.

За словами начальника обласного інформаційно-аналітичного центру Тараса Стаха, основні завдання і проблеми стосувались реформування системи охорони здоров’я, зокрема первинної медичної допомоги, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Чотири медичні заклади області, а тепер комунальні некомерційні підприємства, зокрема, Калуський, Коломийський та Тлумацький міські центри первинної медико-санітарної допомоги і Брошнівська міська лікарня, підписали угоди з Національною службою здоров’я України і отримують з липня фінансування за новими тарифами. Три заклади вже отримали кошти на загальну суму 3 млн 70 тис. грн.

Інші заклади, що надають первинну медичну допомогу, увійдуть в реформу з жовтня чи грудня. Водночас, майже всі заклади підготувались до реформи первинки, працювали і працюють з населенням щодо підписання декларацій. На середину липня у 60 закладах, що надають первинну медичну допомогу, підписано понад 400 тисяч декларацій з 691 лікарем первинної ланки.

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк, під головуванням якого проходила колегія, зазначив, що 33% декларацій підписано з 700 лікарями, але це далеко не весь перелік тих, хто повинен це робити.

«Нашу роботу, окрім нас, ніхто не зробить. Зараз буде подана бюджетна резолюція 2019 року, в якій нема субвенції на первинку. З 1 січня всі видатки амбулаторій лягають на місцеві ради, якщо заклади не увійдуть у державне фінансування по даній реформі. Саме тому медичній спільноті Франківщини потрібно акумулювати свої сили і допрацювати те, що ще не встигли», - наголосив посадовець.

Додамо, що фінансування від Національної служби здоров’я поки що не отримав лише Калуський міський центр первинної медико-санітарної допомоги. У Нацслужби виникли сумніви щодо достовірності поданих декларацій, оскільки дані 44 тисяч пацієнтів були підтверджені не sms-повідомленнями, а через документи - паспорт та ідентифікаційний код. Національна служба здоров’я з цього приводу проводить перевірку.

Схожі матеріали за тегами: Прикарпаття первинка фінансування

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: