Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Буковелі знімають фільм-фентезі «Тільки диво» (ФОТО)

Переглядів: 3725

«Тільки диво» – це казкова історія про сім’ю, кохання, пригоди, різдвяні свята та фантастичних тварин. Події фільму розгортаються в переддень свята Миколая. Під дією різдвяного дива головні герої не лише долають труднощі, а й  знаходять справжнє кохання та дружбу.

Це історія юнака Северина, який, ризикуючи собою, рятує життя батькові. Хлопцю доведеться боротися з фантастичними звірами та поганими хлопцями і отримати перемогу й серце коханої Софії.

Стрічку на замовлення Міністерства культури та Держкіно знімає кінокомпанія «Kazka Production». Режисером фільму є Олена Каретник, продюсерами – Олена Каретник, Лариса Величанська, Іванна Дядюра, Леонід Гудков та Сергій Машевський. Оскільки за сюжетом дійство відбувається у малий льодовиковий період, то знімати більшість сцен картини вирішили не у павільйоні зі штучним снігом, а на природі. Саме таким казковим за красою місцем виявився Буковель. Тож тут в одній з місцин впродовж місяця побудували казкове містечко «Ніколас Сіті», тобто містечко Святого Миколая.

І ось у грудні минулого року казкові персонажі заполонили площу і ожили декорації до фільму-фентезі. Тут функціонують рибна лавка, сироварня, кондитерська, магазин одягу. У містечку є будинки мешканців, Бургомістра, шинок, вітряк, ярмарок та святково прикрашена ялинка. Спеціально для зйомок творча група також створила величезне озеро-ковзанку.

Одним з найяскравіших епізодів фільму є свято Миколая в будинку Бургомістра, роль якого виконує Сергій Озіряний, актор Національного академічного театру російської драми імені Лесі Українки. Незвичайну роль звичайного фельдшера у фільмі грає Зіновій Симчич, син легендарного Василя Симчича («Захар Беркут», «Білий птах з чорною ознакою», «Пропала грамота»).

Загалом до зйомок фільму-казки задіяні десятки акторів. Так, дочку Бургомістра Софію грає молода акторка Марія Герасименко. Це перед її героїнею стоятиме драматичний вибір: воля батька чи власне кохання. Одну з ролей виконує молодий Вячеслав Хостікоєв, для якого це перша робота у повному метрі. Він стане учасником любовного трикутника, який проходитиме через усе кіно. Роль Марії - тендітної і водночас сильної мужньої жінки, дісталася Анжеліці Савченко.

Окрім того, героями фільму-казки є і десятки тварин. До прикладу, дресирована кішка Жужа за сценарієм грає кота Бацо.

Зйомки фільму також проходитимуть в Ісландії. Планують їх завершити до кінця цього року.

Півтисячі казкових костюмів, з яких кілька сотень – ручної роботи, спеціально для героїв фільму створює українська дизайнерка Айна Гассе. Над спецефектами до фільму працює українсько-американська компанія GloriaFX, музику до нього написав український композитор Дмитро Коновалов. Долучилася до проекту також співачка Ілларія. Вона у ролі феї Снів виконує старовинну українську колискову «Ой ходить сон».

Загалом бюджет фільму становить майже 62 мільйони гривень, з яких близько 44 мільйони – державні кошти.

Прокат фільму «Тільки диво» запланований в Україні, США, Канаді та Європі. Додамо, що фільм-фентезі «Тільки диво» став одним із переможців десятого конкурсного відбору Держкіно.

А ось невеличке любительське відео з місця події.

 

Фото зі сторінки «Kazka Production».

 

 

 

Схожі матеріали за тегами: Буковель фентезі містечко Миколая зйомки

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: