Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Франківську підняли Олімпійський прапор (ФОТО)

Переглядів: 239

Сьогодні офіційне відкриття XXXII літніх Олімпійських ігор у Токіо. В Івано-Франківську з цієї нагоди відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України та прапора Національного олімпійського комітету.

Урочисті заходи відбулися за участі заступника голови облдержадміністрації  Богдана Футерка, заступника міського голови м. Івано-Франківськ Руслана Гайди, депутата обласної ради, директора обласного телебачення «Галичина» Ігоря Дебенка, голови відділення Національного олімпійського комітету України в області Мирослава Карабіна, представників спортивної спільноти Прикарпаття, засобів масової інформації, молодих спортсменів та громадськості міста, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Івано-Франкіфвської ОДА.

Присутні привітали гравців збірної, які представлятимуть Україну на Олімпійських іграх у Токіо, та побажали їм легких поєдинків та тріумфальних перемог.

«Сьогодні надзвичайно важливий та святковий день у спорті. Відкриття Олімпійських ігор – це безмовно очікувана подія для спортсменів усього світу. Тридцять друга олімпіада через епідемію Covid-19 відбувається із запізненням на рік, в особливому форматі та особливих карантинних умовах. Ця подія надзвичайно важлива, адже спорт завжди об’єднував людей, держави, саме це зараз потрібно у сучасному світі. Прагнення до об’єднання зафіксовано в олімпійському гаслі «Швидше, вище, сильніше, разом!», – наголосив Богдан Футерко.

Також посадовець зауважив, що Прикарпаття пишається нашими олімпійцями. Він висловив вдячність спортсменам, тренерам за їх спортивні досягнення та побажав спортивній спільноті майбутніх перемог.

Карантинні обмеження не стали цьогоріч  на заваді проведення Олімпійських  ігор, де буде представлено 33 види спорту та розіграно 339 комплектів медалей. Участь у них  братимуть майже 11 тисяч спортсменів з понад 200 країн світу.

Доречно згадати, що до української Національної олімпійської команди увійшли 158 олімпійців у 25 видах спорту та тридцяти дисциплінах, з них троє прикарпатців.

Схожі матеріали за тегами: Франківськ олімпійський прапор

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: