Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Франківську ПЛР-діагностику на коронавірус роблять вже дві лабораторії

Переглядів: 1632

В Івано-Франківську лабораторне дослідження захворювання на COVID-19 методом ПЛР-діагностики розпочали робити дві лабораторії.

«На місцевому рівні ми вже фактично запустили лабораторне дослідження захворювання на COVID-19 методом ПЛР-діагностики, результатом чого має стати швидке тестування зразків і встановлення діагнозу щодо наявності чи відсутності зараження людини коронавірусною інфекцією», - зазначив т. в. о. голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів 1 квітня під час щоденного онлайнбрифінгу щодо ситуації із COVID-19 на Прикарпатті.

На 1 квітня із 127 результатів випадків захворювання, лабораторно підтверджено COVID-19 у 65, 5 осіб померли, з яких двоє перебували в обласному перинатальному центрі, інформує пресслужба ОДА.

На Прикарпатті працюють дві лабораторії, які проводять як чергові, так і повторні дослідження.

За словами головного санітарного лікаря області Руслана Савчука, тестів і реагентів вистачає, планово їх замовляють. Найближчим часом мають додатково отримати ПЛР-тести корейського виробництва для виявлення коронавірусу, за допомогою яких зможуть швидше отримувати результати зразків.

Під час брифінгу йшлося також про впровадження другого етапу медичної реформи на Прикарпатті, забезпеченість медичних закладів області, що лікують хворих на коронавірусну інфекцію, персоналом і засобами захисту.

Схожі матеріали за тегами: Франківськ ПЛР-діагностика лабораторії

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: