Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Франківську відкрився центр масової вакцинації проти COVID-19 (ФОТО)

Переглядів: 517

Центр масової вакцинації проти COVID-19 в Івано-Франківську знаходиться на базі спортивного комплексу Івано-Франківського національного медичного університету на вулиці Целевича, 34 в мікрорайоні Пасічна. Сюди можуть прийти люди, які не реєструвались у додатку «Дія» і  отримати вакцину в порядку «живої черги», повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на Галку.

Вже рівно о 10:00 центр відкрив свої двері для всіх бажаючих вакцинуватись. На відкриття завітав голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрій Бойчук. Він  побажав доброго здоров’я та запросив всіх до вакцинації, також попросив всіх розповідати друзями та родичам про цей центр. Відповідальні за організацію попросили очікуючих пропускати спершу старших та людей з дітьми. Коли підходить черга заходити – людям у коридорі міряють температуру, потім вони чекають своєї черги на кріслах, дотримуючись соціальної дистанції. Потім за запрошенням заповнюють анкетування, дають згоду на вакцинацію, там же їх попереджають про можливі побічні ефекти.

«Цей центр вакцинації розрахований на вакцинацію від 250 до 300 людей на день. Зараз працюють дві бригади медиків, одна з міста Галича, друга з Івано-Франківська. Центр діятиме на всіх наступних вихідних, тут можуть вакцинуватися люди, які попередньо реєструвалися в додатку «Дія», а також ті, хто не реєструвався. Все в порядку “живої черги”. Люди, які виявили бажання провакцинуватись також можуть прийти, головне щоб у них був паспорт та мобільний телефон. Минулого тижня центр вакцинації не запрацював, бо були технічні питання, зокрема йдеться про Інтернет-мережу. Дана вакцинація повинна фіксуватися із записом в мережу. Цей центр є важливим, бо у вихідні дні люди, які працюють, мають можливість провакцинуватись. Старші люди, які не зареєстровані в програмі «Дія» і не можуть провакцинуватись, теж приходять сюди і можуть отримати вакцину в порядку живої черги», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

У зал, де безпосередньо вакцинують, пускають по дві людини, там із дотриманням дистанції працює два столи. За кожним три медичні працівники, які роблять укол для захисту від COVID-19 вакциною CoronaVac. Після вакцинації людина на 15 хвилин проходить в кімнатну очікування, аби поспостерігати за реакцією організму.

У зв’язку зі святами центр працюватиме тільки у суботу 19 червня з 10:00 до 16:00 години. Наступних вихідних він буде відкритий два дні: у суботу та неділю.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: