Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Франківську встановили рекорд України – створили унікальне мозаїчне панно (ФОТО)

Переглядів: 437

В Івано-Франківську на території житлового комплексу «Княгинин», який зводить будівельна компанія «Спілка забудівників», зареєстрували рекорд України.

Зокрема, на стіні однієї з багатоповерхівок зобразили мозаїчне панно, присвячене 30-річчю Незалежності України. Панно складається із мозаїчних листів, розміром 30х30 см. На кожному листі – 121 камінчик. У центрі композиції – дівчина-українка, яка символізує молодість нашої держави, квітучість, незламність та процвітання. Загальні розміри мозаїки 12х30,6 метрів, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на «Фіртку».

«Мені складно повірити, що ми потрапили в книгу рекордів України. Раніше для мене це було фантастикою. Проте, нам це вдалось. Цей рекорд – свідчення сили нашої колективної роботи. Завдяки самовідданим робітникам, ми досягаємо, справді, якісних результатів», – наголосив голова правління будівельної компанії «Спілка забудівників» Микола Филюк.

За його словами, метою створення панно є прославлення України. БК своєю працею хоче показати, що Україна єдина, тому не важливо, хто буде твоїм сусідом: франківець, львів'янин, донеччанин чи косівчанин. Саме тому вони докладають усіх зусиль, щоб в кожному домі житлового комплексу панував затишок та спокій.

До роботи над панно залучили двох франківських художників – Миколу Джичку та Сергія Григоряна. Окрім цього, БК співпрацювала з львівським заводом «Фотокераміки». Роботи тривали пів року.

Як зазначила експертка Книги рекордів України Юлія Бичай, важливо пам‘ятати, що кожен з нас є творцем сучасної України. Хтось чекає на лідера, а хтось стає ним.

«Сьогодні лідером є БК "Спілка забудівників". Цей рекорд – приклад, як велика кількість людей може об'єднуватись заради єдиної цілі. Попередньо ми провели експертизу – і це мозаїчне панно в такому стилі та масштабі вперше представили в Україні за останнє десятиріччя. Рекорд встановили у двох категоріях: «мистецтво і розміри» та категорія «вперше», – пояснила експертка.

Також у «Спілці забудівників» ретельно працювали над проєктування великих внутрішніх дворів, які будуть вільними від транспорту, щоб мешканці могли безпечно відпочивати, водночас не звертаючи увагу на сторонній шум.

«Цей мікрорайон для нас дуже важливий. Усе найкраще, що є в Європі, ми зібрали у цьому місці. Наприклад, підземний паркінг, який вміщатиме 1 500 авто. Це найбільший підземний паркінг в Західній Україні, принаймні я не знаю, чи ще десь є такий. Ми вирішили, що найкраще рішення – «загнати транспорт під землю», а двір – віддати людям», – наголосили у компанії.

Окрім того, Микола Филюк розповідає, що компанія успішно реалізує забудову житлового комплексу. Цьогоріч планують першу чергу здачі в експлуатацію. Загалом здадуть сімсот квартир та забезпечать мешканців комплексу підземним паркінгом, який вміщатиме 300 автівок. Також передбачено й десятки об’єктів соціальної інфраструктури, два дитячі садки, школу, спорткомплекс із критими манежами та басейном і триповерховий торговельно-розважальний центр.

 

Схожі матеріали за тегами: Франківськ рекорд мозаїчне панно

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: