Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші «діюче» мистецтво презентував Володимир Прокопишин | КАЛУШПРО

Переглядів: 2022

Родзинкою цього вернісажу було те, що поціновувачі прекрасного могли не лише переглянути роботи художника, а й попозувати йому.
Присутні ставали свідками того, як впродовж кількох хвилин з образу юних натурниць-калушанок народжувалися портрети. Автор схоплював основні риси й штрихами та лініями фіксував їх на картоні, а вже згодом довершуватиме ці роботи в майстерні.
Художник розповів, що не прагне досягти портретної схожості, для нього важлива імпровізація, він любить експериментувати і віддає перевагу символам. Натхненням для митця є лінії, плями-натяки та власне відчуття жіночого образу, за допомогою яких автор намагається передати красу людини в усіх її проявах, тому наразі віддає перевагу малюванню з натури.
Проте живописом митець не обмежується. Він займається скульптурою, різьбою, проводить майстер-класи з рисунку та живопису у галереї «Арт на мур», чим зрештою і заробляє собі і сім'ї на прожиття. Свої картини він не продає, в майбутньому більшість із них планує об'єднати у великі панно. Займатися чимось одним йому швидко надоїдає, тож переключається з одного виду мистецтва на інший.
Художник також розповів, що вважає себе самоуком, бо так і не здобув професійної освіти. У свій час лише закінчив художню школу та якийсь час навчався у Косівському училищі прикладного й декоративного мистецтва, проте й далі продовжує вивчати анатомію, працює над власним удосконаленням. Зі своїм проектом «Ти – мистецтво» він планує об'їзди всю Україну, а загалом мріє про відкриття власної скульптурної студії.
Володимир Прокопишин мав три персональні виставки в Івано-Франківську та був учасником кількох групових виставок в Україні й за кордоном, зокрема, у Великобританії, Греції, Італії, Канаді, США та Франції. Митець – двічі лауреат Міжнародної премії Львівського палацу мистецтв «Осінній салон» 2006 та 2007 років. Його ліпнина та розпис є в музеї Небесної сотні, який нещодавно відкрився в Івано-Франківську.
Під час вернісажу художник продемонстрував ще одне своє хобі – музику. Він виконав кілька музичних композицій на трубі разом зі своїм другом-клавішником по джазовому гурту.
Виставка Володимира Прокопишина діятиме в арт-галереї (вул. Шевченка, 9) протягом місяця, тож калушани й гості міста можуть її відвідати.

DSCN9021

DSCN8994

DSCN8977

DSCN8976


Анастасія ВОЛЬСЬКА

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: