Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші офіційно створили Калуську ОТГ, до якої приєднались села Мостище та Кропивник

Переглядів: 912

У четвер, 25 липня, в міській раді Калуша депутати проголосували за добровільне приєднання сіл Мостище та Кропивник та утворення Калуської ОТГ. Про це повідомляє  Репортер.

Такі ж рішення прийняли і сільські ради цих громад. Тепер на територію цих сіл поширюється повноваження Калуської міської ради та її виконавчого комітету.

У новоствореній Калуській громаді буде близько 70 000 мешканців. За словами міського голови Калуша Ігоря Матвійчука, до Калуша звернулися і села Студінка та Пійло, які теж хочуть увійти до Калуської ОТГ.

Село Вістова виявило бажання теж приєднатися до Калуша. Під час сесії депутати також прийняли проект рішення про добровільне приєднання села Вістова.

Після сесій у Калуші та селах, сільські голови матимуть посаду в.о. старост у виконавчому комітеті Калуської ОТГ.

Згідно із законом «Про добровільне об’єднання територіальних громад», до проведення чергових місцевих виборів у разі приєднання до територіальних громад міст обласного значення вибори голів ОТГ не проводитимуть, а головою об’єднаної громади вважається міський голова міста, до територіальної громади якого відбулося приєднання.

 

Схожі матеріали за тегами: калуська отг мостище кропивник

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: